Izborna kampanja ne smije usporiti proces europskih integracija BiH

257
Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo izjavio je kako izborna kampanja u BiH ne smije usporiti proces europskih integracija, te da političari, umjesto pokretanja zapaljivih tema, moraju biti svjesni svojih obveza i društvene odgovornosti.

– Izborna kampanja je već počela i želim uputiti apel političarima da, umjesto političkog prepucavanja i uskih političkih interesa, kao motiv i temu koriste europske integracije – kazao je Praštalo novinarima u Travniku.

Na pitanje novinara kada očekuje da BiH dobije kandidatski status za članstvo u EU, Praštalo je rekao da će to zasigurno biti naredne godine.

– Za nas je vrlo bitno da Bugarska, od 1. siječnja naredne godine, preuzima predsjedavanje Vijećem EU, s obzirom na to da je ta zemlja prijatelj BiH i siguran sam da će učiniti sve da nas podrži. Nakon Bugarske, od 1. srpnja predsjedavanje preuzima Austrija, također prijatelj BiH. Ukoliko ne dobijemo kandidatski status u vrijeme bugarskog predsjedavanja, to će sigurno biti u mandatu Austrije – kazao je Praštalo.

Predsjednik EP-a u BiH je, također, istaknuo da proces EU integracija nema alternativu za BiH, te da se, osim političara, u njega moraju uključiti i svi građani.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara