menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Izetbegović: Milan Tegeltija to sebi nije trebao dopustiti, slijedi akcija EU

Urednik | 2. Juna 2019.
“Mislim da gospodin Tegeltija ne bi sebi smio dozvoliti da ulazi u komentare i intervencije po pitanju predmeta. To je potpuna jedna protivzakonita pozicija i to je nedvosmisleno tako. Da li je tu nuđen neki novac i ko je tu eventualno uzeo novac, to treba dokazati. Ali samo ovo je dovoljno da ga diskvalificira, nije to sebi trebao dopustiti”, kazao je Izetbegović u razgovoru za MTV Igman.

On je istakao da se svi u BiH slažu kako pravosuđe nije u dobrom stanju te da slijedi akcija Evropske unije.

“U najnovijem izvještaju Evropske unije jedan od uslova za BiH je novi zakon o VSTV-u. Imali smo tu i posjetu gospodina Reinharda, koji se bavio Zapadnim Balkanom i koji je dobar posao uradio u Makedoniji, čija je ekspertiza upravo borba protiv korupcije. Mislim da slijedi jedna akcija EU koja će nam biti od pomoći da dovedemo u red rad pravosuđa u BiH. To će naravno da potraje”, mišljenja je Izetbegović.

U aferi “Potkivanje” koja potresa bh. pravosuđe našao se i prvi čovjek Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija protiv kojeg je Ured disciplinskog tužioca (DKT) podigao i disciplinsku prijavu zbog susreta za privrednikom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem.

Alešević je tajno snimao razgovor sa Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Markom Pandžom kada su pričali o predmetu koji je u okviru Tužilaštva KS.

Tegeltija je nakon podizanja disciplinske prijave uzeo godišnji odmor, a inspektor Pandža je suspendovan u SIPA-i, dok Alešević traži imunitet.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset