Izetbegović primio delegaciju Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu

210
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je  delegaciju Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, koju je predvodio predsjednik Merim Serdarević.

Tokom susreta gosti su informisali  Izetbegovića o položaju studenata Univerziteta u Sarajevu, te aktivnostima Studentskog parlamenta, kojima ostvaruju svoje programske zadatke.

Posebnu pažnju su posvetili svom djelovanju u okviru tijela Univerziteta u Sarajevu, afirmaciji pitanja koja se odnose na status, ekonomski i socijalni položaja studenata, te ostalim aktivnostima koje provode.

Gosti su iznijeli i svoju zainteresovanost za položaj mladih uopće u Bosni i Hercegovini, te izrazili potrebu donošenja zakona o mladima BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović podržao je aktivnosti Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, te naglasio da zajednički cilj treba biti poboljšanje položaja studenta i mladih na cijelom području BiH.

U sastavu delegacije Studentskog parlamenta, uz predsjednika Serdarevića, bili su: Rijana Jusufbegović, zamjenica predsjednika, Hamza Jatić i Alija Nurković, članovi Izvršnog odbora, te Adla Mulić, sekretarica, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara