menu Naslovna chevron_right
Regija i Svijet

Izgubila pamćenje zbog bolesti, plače svaki put kad joj kažu da je muž ostavio…

Urednik | 12. Marta 2018.

Žena koja je zbog bolesti izgubila pamćenje plače svaki put kad je podsjete da ju je suprug ostavio pošto se razboljela, piše Dejli mejl.

Veronika Mešerjakova (29) iz Kazana u Rusiji pati od degenerativne bolesti porfirije zbog koje je izgubila kratkoročno pamćenje.

Zbog toga se ne sjeća da se suprug razveo od nje u novembru prošle godine i svaki dan neko mora ponovo da joj saopšti da se on neće vratiti kući s posla.

Njih dvoje su se vjenčali prije nego što se Veronika razboljela, a razlozi zbog kojih je on zatražio razvod nisu objavljeni. Ona svaki dan misli da je on na poslu, a svake večeri majka mora iznova da joj kaže da ju je ostavio nakon čega ona plače.

Posted by Вероника Мещерякова on Petak, 28. March 2014.

Njena priča je objavljena u ruskim medijima, a mnogobrojni čitaoci su izrazili saosjećanje s njom.

 Tako mi je žao da se i meni plače – komentarisao je jedan korisnik na društvenim mrežama, dok je drugi predložio da joj kažu da je ona njega ostavila.

Osim gubitka pamćenja, Veronika zbog bolesti mora ponovo da uči da hoda, a njena majka koja je uz nju tokom terapija nada se da će joj ćerka uskoro ponovo prohodati i pomiriti se s bivšim mužem.

Porfirija je inače grupa poremećaja koji uzrokuju remećenje enzima i kao rezultat toga dolazi do nakupljanja porfirina koji pomažu rad crvenih krvnih zrnaca. Porfirin je veoma bitan, ali kad se u tijelu nakupi preveliki nivo može da uzrokuje poremećaje u normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Simptomi porfirije uključuju bolove u stomaku, nogama, mišićima, halucinacije, probleme s disanjem i orijentacijom, napadaje i preskakanje srca.

(D.Š./Telegraf.rs)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset