menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Izvinjenje Ravnogorskog pokreta, povodom napada na novinare

Urednik | 13. Marta 2016.

Povodom današnjeg napada na novinare u Višegradu oglasio se Ravnogorski pokret Višegrad.
“Već 20 godina Ravnogorski Pokret Otadžbine Srpske ‘Opštinski odbor Višegrad’ organizuje pomen i parastos povodom hapšenja generala Mihajlovića kao i pogibije njegovih pratilaca oficira Vasiljevića, Kovača i Majstorovića 13. marta 1946 godine. Nikad se nije desio ni najmanji incident prilikom okupljanja na Trgu palih boraca u Višegradu i obavljanje vjerskog obreda u Manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci”, navodi se u saopštenju.

Ističu da su godinama bile prisutne brojne televizije iz regiona i nikada se nije desio bilo kakav incident.

“Ovaj put novinari Federalne televizije su se blagovremeno najavili i pitali da li mogu da prisustvuju skupu. Rečeno im je da je skup javni i otvorenog tipa i da su godinama bile prisutne novinarske ekipe raznih medija.

Pomenuti incident u kome nisu bili svjedoci organizatori skupa desio se van prostora Kompleksa Draževina na magistralnom putu Višegrad – Priboj. U to vrijeme većina učesnika i organizatori su prisustvavali parastotsu 600 metara od mjesta događaja. Prilikom prijave javnog skupa koji je obavljen po zakonu navedeno je da svaki učesnik skupa lično odgovara za svoje postupke i eventualno kršenje javnog reda i mira. Ravnogorski Pokret Višegrad se izvinjava novinarima FTV i N1 na neugodnostima koje su doživjeli”, zaključuje se u saopštenju.

(Radio Bet/klix.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset