JAVLJAJU SE SKEPTICI: Zašto Zidane neće uspjeti na klupi Reala?

698

Mnogi navijači i stručnjaci su sa ushićenjem dočekali vijest da će nogometna legenda Zinedine Zidane biti novi trener Real Madrida.

Kao dobro rješenje za “najvruću klupu u nogometu” ističu njegovu reputaciju u sportu kao i znanje o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Međutim, ima i onih koji smatraju da će Zidane uskoro biti novi, 12. trener koji je otpušten za vrijeme mandata predsjednika Reala Florentina Pereza.

Jedan od onih koji je skeptik u vezi imenovanja karizmatičnog Francuza za klupu madridskog kluba je i novinar Gabriele Marcotti koji je dao svoje viđenje zašto će Zidane podbaciti.

Kao prvo, nekada najbolji igrač svijeta ima slab CV za trenera, posebno za trenera najprestižnijeg kluba svijeta, smatra Marcotti.

Drugo, postoji razlog za zabrinutost zbog njegovog karaktera. Kao nogometaš bio je klasičan primjer jakog i tihog igrača. Zidane je introvertan tip koji je i sam prije nekoliko godina tvrdio da se nikada neće baviti nekim menadžerskim (čitaj trenerskim) poslom.

I posljednje, zbog svoje povučenosti Zidane bi mogao imati problem na dva polja: u komunikaciji sa medijima (znamo da se medijski niti jedna drugi klub ne prati kao Real Madrid) i u odnosu sa igračima (treba znati upravljati sa svim tim egoima u svlačionici “Kraljeva”).

Ipak, vrijeme će dati odgovor da li je legendarni Zizou bio dobar izbor za klupu Reala, piše N1 Info.

(Crta)

Komentari

komentara