Jerinić otkrio ko je ukrao naoružanje u Bileći

426

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić rekao je da je, prema raspoloživim informacijama, naoružanje iz kasarne u Bileći mogao ukrasti samo neko iz kasarne, jer u nju nije ulazio neko sa strane.

– Boli činjenica da je to uradio neko iznutra. Ne može se očekivati da od 10.000 pripadnika Oružanih snaga BiH svi budu moralni, jer smo različiti – rekao je Jerinić danas novinarima u Kasarni “Kozara” u Banjoj Luci, gdje je prisustvovao radnom ručku s predstavnicima Trećeg pješadijskog Republike Srpske.

On je uvjeren da će institucije zadužene za istragu, koja je u toku, pronaći počinioca i napomenuo da takve slučajeve treba svesti na minimum.

Komentirajući procesuiranje odgovornih zbog prisustva pripadnika Trećeg pješadijskog RS puka, prilikom obilježavanja 9. januara – “dana RS” u Banjoj Luci, Jerinić je rekao da istraga još traje i da nije dobio ništa zvanično iz Tužilaštva BiH.

On je ponovio da je krivična prijava protiv njega i drugih lica politički motivisana i da je siguran da nema nikakve krivične odgovornosti protiv ljudi navedenih u toj prijavi.

– U ovom slučaju sve je urađeno u skladu s postojećim zakonima i podzakonskim aktima i vrijeme će pokazati da je izvršen politički, a ne pravni pritisak – naglasio je Jerinić.

(Avaz)

Komentari

komentara