Jutro ne možete zamisliti bez nje? Osim što razbuđuje odlična je i za…

331

Mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez kafe, no svejedno je rijetko kome palo na pamet da se taj crni napitak može iskoristiti i u druge svrhe, a ne samo za razbuđivanje.

Povodom Sedmice kafe u SAD-u trgovački lanac koji prodaje električne aparate, pa tako i one za kafu, objavio je šaku trikova s kojima ćete kafu iskoristiti do zadnjeg zrna, prenose britanski mediji. Osim što će vas razbuditi, dati energiju i utažiti želju za slatkim, evo još nekoliko primjera kako iskoristiti kafu…

 

Ledene kocke od kafe

Volite li hladnu kafu, odnosno ice coffee, onda će vam svidjeti i ovaj trik. Smrznete li ledenu kafu poput kockica leda, okus ledene kafe trajat će puno duže.

Umjesto šećera…

Ako ste odlučili držati se zdrave prehrane i između ostalog odreći se šećera, a nikako se ne možete odreći kafe, uspite u šalicu malo cimeta. Dat će kafi jedinstven, slatkast okus, a izbjeći ćete slatkog neprijatelja.

Poticaj za vježbu

Koristite li usluge teretane redovno, ili svakodnevno vježbate na neki drugi način, slobodno dodajte žličicu proteinskog napitka u prahu jutarnjoj kafi. Može vam poslužiti i umjesto mlijeka, a svakako će vam dati ekstra energije.

Prirodni osvježivač zraka

Nakon što popijete kafu, talog stavite u jednu posudicu i smjestite je u frižider. Primijetit ćete da je upila sve neugodne mirise koji su se možda nakupili s vremenom.

Prirodni piling

Mljevena zrnca kafe možete dodati nekoj vrsti ulja, primjerice kokosovom i napraviti tako piling za lice i tijelo. Takvu mješavinu nanosite kao što to uobičajeno činite i isperite toplom vodom.

I za kraj, ako se dogodi da se u ujutro želite li riješiti tamnih mrlja od kave na šalici, samo ih istrljajte sodom bikarbonom i vodom.

(Balkanxp)

Komentari

komentara