Jutro umjereno oblačno, popraćeno temperaturom od -2 stepena i hladnim sjevernim vjetrom.

105

U Gradačcu trenutna temperatura iznosi -2 stepena Celzijusa, puše sjeverozapadni vjetar brzinom 7 m/s, relativna vlažnost zraka je 68 %, atmosferski pritisak 996,7 mlb.

Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa snijegom. Prije podne, u sjevernim područjima bez padavina. Tokom dana, padavine se očekuju i u ovim djelovima. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i 0, na jugu zemlje od 3 do 6 stupnja.

Biometerološka prognoza: Osjetno niže temperature u cijeloj zemlji, uz padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće tokom cijelog dana, te po mogućnosti maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca.

Radio Bet

Komentari

komentara