Kadetska reprezentacija BiH susretom protiv Danske počinje svoj put na Evropskom prvenstvu

284
Ovo je 17. izdanje smotre najboljih evropskih kadeta na kojem će se za trofej najbolje ekipe boriti 16 reprezentacija, a pravo nastupa imaju igrači rođeni 2001. godine i mlađi.

Jučer su odigrani mečevi u grupama A i B, a danas će na teren izaći reprezentacije iz preostale dvije grupe.

Drugi susret iz naše grupe C igraju Republika Irska i Belgija, a oni će na megdan izaći u 18:45 sati.

Selektor kadetske reprezentacije BiH Sakib Malkočević prije odlaska reprezentacije u Englesku najavio je da će naš tim svoje najbolje izdanje pružiti upravo na Euru.

“Mi smo sami plasmanom na Euro ispunili cilj, ali naravno da svi želimo bolje i više. Na Euru nema slabih ekipa, ali i mi imamo kvalitetan tim koji može napraviti iskorak. Ovo je jedan dobro uštiman orkestar od kojeg očekujemo da najbolju muziku svira na Euru u Engleskoj. Neće biti lako, ali ako nam se neke stvari poklope možemo ostvariti plasman u četvrtfinale”, rekao je selektor kadetske reprezentacije.

Ipak, na Euru kadete neće voditi Malkočević nego njegov pomoćnik Zoran Erbez koji očekuje težak meč protiv Danske.

“Radili smo u odličnoj atmosferi i ekipa je spremna za Evropsko prvenstvo. Sutra nas očekuje meč sa Danskom koju dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja zna šta hoće. Imaju dobre pojedince, brzi su i tehnički potkovani. Bit će to teška utakmica bez obzira na to što smo ih pobijedili u elitnom krugu. Moramo biti oprezni ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Erbez.

Sam plasman na Euro je ogroman uspjeh, posebno što je kadetska reprezentacija u tome uspjela već treći put i to uzastopno. Na prethodna dva nastupa na evropskim prvenstvima nismo uspijevali proći grupu, a oba puta smo upisali po jednu pobjedu.

Grupa C, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina – Danska (13:30 sati)

Belgija – Republika Irska (18:45 sati)

Komentari

komentara