Kako popraviti štetu načinjenu pušenjem?

578

Ako ste shvatili sve prednosti prestanka pušenja i prestali pušiti, vjerovatno se pitate postoji li način na koji možete poništiti negativne posljedice koje je pušenje ostavilo na vaše zdravlje.

Pušenje posebno šteti plućima, srcu, krvnim žilama i koži. I dok je neka šteta nepopravljiva, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste popravili ono što se može popraviti i vratili zdravlje i izgled u normalnu.
Vježbajte

Vježbajte svakodnevno 30 do 60 minuta. Ovo je vjerovatno najbolji način na koji možete popraviti štetu učinjenu pušenjem, osim samog prestanka pušenja. Vježbanje vraća kiseonik u ćelije, što popravlja tonus kože, funkciju pluća i zdravlje srca.
Jedite uravnoteženo

Hranite se svježim namirnicama, a voću i povrću u svojoj prehrani dajte prednost. Zdrava hrana opskrbiće vaše tijelo vitaminima, mineralima i drugim tvarima koje će popraviti štetu učinjenu pušenjem.
Pijte dovoljno vode

Pijte oko osam čaša vode svakodnevno. Voda pomaže toksinima povezanim s pušenjem da izađu iz tijela. Hidratacija takođe poboljšava stanje kože.

 

 

 

 

(Nezavisne)

Komentari

komentara