menu Naslovna chevron_right
MagazinMuzikaZanimljivosti

Kako se Dalal zahvalila dijaspori

Urednik | 12. Maja 2016.

Poznato je da veliki broj glasova za naše predstavnike na Euroviziji pristigne od bh. građana u dijaspori.

Toga je svjesna i Dalal Midhat koja je danas uputila poruku bh. građanima širom Evrope.

Hvala nasim Bosancima i Hercegovcima izvan domovine koji su pomogli ovaj projekat, uljepsali nam boravak u Svedskoj i koji su glasali za nas sinoc. Znamo da je bilo nekih problema sa glasanjem, kao i problema tehnicke prirode ali to nije razlog za zaljenje. Ljubav je…zauvijek ostavila svoj trag”

Podsjetimo, sinoć su na sceni Globen Arene u Stockholmu Deen, Dalal, Anja i Jala časno branili boje Bosne i Hercegovine, ali nisu se uspjeli plasirati u finale Eurosonga.

Pjesma ‘Ljubav je’, autora Almira Ajanovića ostat će upisana u historiju bh. Eurosonga kao dobar, ali nesretan pokušaj, s obzirom da je ovo prvi put da nismo prošli u finale.

Mnogi smatraju da je jedan od najvećih razloga za to, inače izvrstan scenski nastup koji je osmislio poznati teatarski redatelj Haris Pašović, ali koji je bio gorak zalogaj za Evropsku publiku.

Pašović je, naime, kroz trominutnu pjesmu o ljubavi, tematizirao problem izbjeglica kojima je Evropa životni cilj, ali i Evropu koja im bodljikavim žicama ograničava ulaz.

(Radio Bet / Izvor:Radiosarajevo.ba)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset