Kantonalno tužilaštvo TK: Predložen pritvor šestočlanoj grupi zbog droge

360
Postoji osnovana sumnja da su Nedžad Fočić, kao organizator grupe, i njegovi sinovi Dževad i Jasmin od januara do augusta 2017. godine nabavljali veću količinu opojne droge “canabis sativa” (L) konoplja, amfetamin-speed, kokain i MDMA, te da su ostali članovi grupe drogu čuvali, vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona. Nakon prodaje novac su predavali Nedžadu Fočiću.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za sve osumnjičene.

Iz Kantonalnog tužilaštva TK-a podsjećaju, po nalogu tog Tužilaštva i naredbi Kantonalnog suda Tuzla, u Živinicama su pripadnici MUP-a TK izvršili pretrese objekata i automobila koje su koristili osumnjičeni, te je prilikom pretresa i u toku predistražnih radnji pronađeno oko sedam kilograma raznih narkotičkih sredstava i drugih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela. Nakon pretresa, osumnjičeni su lišeni slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Klix.ba / NM

Komentari

komentara