KBS “Zmaj” Gradačac: Saopćenje za javnost

651

Sportski savez Općine Gradačac je na posljednjoj manifestaciji za dodjelu najuspješnijih sportista u 2017 godini, na najgrublji način diskriminirao rezultate Tarika Kadića i samim tim ga deklasirao kod dodjele za najuspješnije pionire našeg grada.

Tarik Kadić je u toku 2017 godine postigao sledeće rezultate

a) Kantonalna karate liga za 2017 godinu prvo mjesto u tri različite kategorije. Borbe pojedinačno, kate pojedinačno i kata tim.

b)  21. Državno karate prvenstvo za djecu do 14 godina. Tarik je u dvije različite discipline osvojio zlatnu i srebrenu medalju. Zlatna medalja kata tim dječaci 12-13 godina i srebrena kate pojedinačno dječaci 13 godina.

c) Reprezentativac je BiH  katama pojedinačno i ekipno. U sastavu reprezentacije BiH je učestvovao na 22 Balkanskom karate prvenstvu u Istanbulu (Turska).

d) 1 Školsko Državno karate prvenstvo osnovnih i srednjih škola. Tarik je u dvije različite discipline osvojio srebrenu i bronzanu medalju. Srebrenu medalju je osvojio u katama pojedinačno  bronzanu  medalju u borbama pojedinačno.

e) 1 Školsko Balkansko karate prvenstvo. Tarik Kadić je u sastavu školske karate reprezentacije BiH učestvovao u dvije discipline. Kate pojedinačno i borbe pojedinačno gdje je osvojio zlatnu medalju i postao balkanski prvak u borbama do 45 Kg.

f) Ostali rezultati, u toku 2017 godine je osvojio 39 medalja od toga, 26 zlatnih, 9 srebrnih i 4 bronzane.

Ovim putem pitamo gospodu iz Sportskog saveza i članove žirija, 

Kako vas nije stid da uzastopno od 2010 godine minimizirate rezultate našeg kluba?

Kako je moguće da svake godine pravite kardinalne greške kod izbora najuspješnijih?

Kako i po kojem pravilniku bodujete najuspješnije?

Kako nikad ne odgovorite na našu pismenu zalbu za vaše postupke?

Zašto nas nikad niste pozvali na bilo kakav sastanak a kamoli na skupštinu iako smo članovi saveza od 2010 godine?

Kako je moguće da ste uvijek odbili učestvovanje Asmira Jahića u radu saveza  a na osnovu njegovih trenerskih rezultata je postao član Upravnog odbora Karate saveza TK-a i Karate saveza Federacije BiH?

Kako nikad niste javno objavili rad saveza, sastanci, skupštine i slično?

Kako nikad niste objavili pravilnik po kojem bodujete najuspješnije?

Kako nam nikad niste dostavili pravilnik o bodovanju najuspješnijih iako smo od vas to trazili već prve godine članstva?

Zašto izbjegavate nas kao sporstki kolektiv degradirate iako pravimo najbolje rezultate u historiji karate sporta u Gradačcu?

Poštovana gospodo, do sad ste se nas iz karate sporta uvijek degradirali sa izgovorom kako karate nije Olimpijski sport a sada kada je to konačno postao, onda ste odlučili na najokrutniji način da dokažete ko ste i šta ste i to preko djeteta koji je iskreno rečeno najuspješniji karatista koji je ikad postojao u našem gradu.

Sram vas bilo!

Do sada smo pravili ovakva javna saopštenja i nikad niko nam iz Sportskog saveza nije dao odgovor.  Naravno, vjerovatno zato jer nemaju odgovor na svoje sramne postupke.

Sve ovo je još više zalosno i jadno, kad nagrađeni budu iz iste branše sporta a koji nemaju ni približne rezultate kao naš kolektiv, kao naš Tarik Kadić. 

Iskreno se nadamo da će nam gospoda iz Sportskog saveza dati odgovore na naša pitanja a pogotovo na pitanje za Tarika Kadića, koji je ikona karate sporta našeg grada. Dijete, dječak kojih sa svojih 14 godina osjeća gorčinu nepravde svojih sugrađana,  dok mu se kolege, prijatelji i poznanici klanjaju kao dječaku koji je kompletan kao karatista.

 

 

 

Radio Bet/KBS “Zmaj” Gradačac

Komentari

komentara