Kladanj: Neznanac provalio u štalu i silovao kozu!

278

Mještani Tuholja, sela desetak kilometara udaljenog od Kladnja, još su zatečeni i zgroženi neljudskim i monstruoznim činom koji se proteklog vikenda desio u ovom mjestu na obroncima Konjuha.

Za sada nepoznata osoba razvalila je vrata na štali Advije Mehmedović i bludničila nad jednom od njenih desetak koza!

Ekipa Dnevnog avaza posjetila je jučer porodicu Mehmedović, u kojoj još ne mogu vjerovati šta se dogodilo. Pokazujući štalu u kojoj je smještena stoka, Advija nam govori da novcem od uzgoja koza i ovaca te radom na nadnicu prehranjuje nezaposlenog sina i sebe.

Kada sam došla do štale, primijetila sam da su vrata razvaljena. Ušla sam i vidjela da su pregrade razbacane. Koze su se uznemirile, počele skakati i odmah sam znala da nešto nije u redu. Potom sam ugledala kačket, upaljač i neku smjesu nalik biberu. Pogledam jednu od koza, vidim da je sva otekla i shvatila sam odmah šta joj je urađeno, ne znam kako, ali nečim je morao povrijediti jadnu životinju – govori Advija novinarima Dnevnog avaza.

Odmah je obavijestila policiju, koja je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj.

Namjeravala sam skupljati novac kako bih kupila i kravu, ali nakon svega ovoga, od toga ću odustati – rekla je Mehmedović, uz molbu nadležnima da ovaj slučaj što prije riješe.

Pozvani su i veterinari iz Kladnja, koji su pregledali nesretnu životinju i potvrdili sumnju da je zlostavljana, odnosno silovana.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su za „Avaz“ da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, 1. aprila. Obavljen je uviđaj, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

 

 

Izvor:avaz.ba

Komentari

komentara