menu Naslovna chevron_right
NekategorisanoSportVijesti

Klub borilačkih sportova Zmaj Gradačac nastavlja osvajati medalje

Urednik | 18. Septembra 2019.
Klub borilačkih sportova Zmaj Gradačac je 25.08.2019.godine učetvovao na Federalnom karate prvenstvu za kadete juniore i U21 gdje su Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić u kategoriji kate ekipno osvojile zlatnu medalju a samo sedam dana kasnije tj. 31.08.2019 godine na Državnom prvenstvu održanom u Vogišći potvrdile svoj kvalitet osvojivši zlatnu medalje u istoj kategoriji.
16.08.2019. je došao konačan spisak svih reprezentativaca BiH koji  imaju pravo učešća na Svjetskom karate prvenstvu a koje se održava u Čileu, Južna Amerika. Na spisku se nalaze imena  i naših prvakinja Bosne i Hercegovine Ajle Vehabović, Nusrete Bećirović i Anele Hanić.
Pred KBS Zmaj je izuzetno težak posao s obzirom na to da troškove za nastup reprezentacije snose klubovi ili roditelji takmičara. Ukupan iznos za njih tri je 18.000KM Ovim putem iz kluba mole sve građane i privrednike grada Gradačca da pomognu oko odlaska  zlatnih takmičarki. U koliko se odluče, sredstva mogu uplatit na račun kluba 1610250030290043.
Važno je istaknuti da su roditelji na veliko krenuli u realizaciju prikupljanja sredstava a klub se obratio i gradonačelniku grada Edisu Dervišagiću i gradskim vijećnicima.
Dodatni pritisak se stvara oko toga što cca 5.000 KM treba uplatiti do 20.09.2019 godine , kao akontaciju čime bi osigurali dio aranžmana Svjetskog prvenstva i čime bi se smanjila mogućnost većih troškova kao što je kupovina avio karti itd.
Radio Bet / KBS Zmaj

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset