menu Naslovna chevron_right
Ostali sportoviTuzlanski kanton

Klub borilačkih sportova “Zmaj Gradačac” učestvovao na tri karate turnira

Urednik | 29. Septembra 2016.
Klub borilačkih spotova “Zmaj” je u protekla dva vikenda učestvovao na tri karate turnira, od kojih su dva međunarodnog i jedan kantonalnog karaktera. Kao i uvijek zmajevi su se okitili sa mnogo medalja i pokazali izuzetan kvalitet i pripremljenost.
U nedjelju 18.09.2016.godine KBS “Zmaj” je nastupio na Međunarodnom takmičenju u Lukavcu gdje je učešće uzelo oko 600 takmičara iz BiH i regiona. Takmičari iz KBS “Zmaj” osvojili su 14 medalja. Osvajači medalja su:  Avdić Tarik, Kadić Tarik ( 2 medalje), Rasim Bahić, Ismar Ahmetović, Almin Dautović, Omerčić Amel, Esma Pasalić, Mujčinović Elma, Vehabović Ajla, Hanić Anela, Huseinbašić Hamza, Britvarević Fatmir, Jusufović Denis.
U subotu 24.09. KBS “Zmaj” je nastupio u Bijeljini na Međunarodnom karate takmičenju pod nazivom “Noć šampiona” gdje su za naš klub nastupili: Benjamin Halilović, Tarik Kadić, Amel Omerić, Tarik Avdić, Dautović Almin. Zlatnu medalju osvojio je Benjamin Halilović (kate), srebrenu medalju je osvojio Tarik Kadić ( kate), bronzanu Amel Omeričić (borbe) dok su Almin Dautović i Tarik Avdić nažalost ostali bez odličja. Na ovome takmičenju nastupio je 71 klub sa 650 takmičara iz 11 zemalja.
U nedjelju 25.09.2016.godine Klub borilačkih sportova nastupio je u Tuzli na IV Kolu kantonalne lige gdje su se zmajevi okitili sa 20 medalja i zauzeli odlicno 2. mjesto u ukupnom plasmanu takmičenja. Na ovome karate takmičenju učešcće je uzelo 16 klubova sa TK-a.
(A;H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset