Ko će pjevati u Sarajevu za Novu godinu?

1078
Hiljade Sarajlija i turista Novu 2014. godinu je dočekalo na Trgu djece Sarajeva uz vatromet i raznovrstan muzičko-zabavni program. (Samir Yordamoviç - Anadolu Ajansı)

Iako je do Nove godine ostalo nešto više od mjesec, Gradska uprava s Ivom Komšićem na čelu još ne zna s koliko novca će na kraju decembra raspolagati i organizirati javni doček na Trgu djece Sarajeva. Dobra zabava osim usmenih, Grad još nema čvrstih, pismenih obećanja iz općina, Kantona i ostalih institucija koliko para će dati za ovu tradicionalnu manifestaciju. Zbog te činjenice i velikih troškova Grad nije mogao prihvatiti da goste i Sarajlije u najluđoj noći zabavljaju grupe poput „Crvene jabuke“, kako je bilo planirano, a najvjerovatnije će pjevati amateri.

– Bez obzira na izuzetno tešku situaciju, kakva je trenutno, bit će učinjeni svi napori da se organizira javni doček 2016., koji će u svakom smislu biti primjeren gradu. Ne trebamo prekidati ovu tradicionalnu manifestaciju i zato ćemo, zajedno s četiri gradske općine, dati sve od sebe da sa 50.000 KM napravimo dobru zabavu – kazali su iz Grada. Iz ove jedinice lokalne samouprave kažu da su imali obećanja dosadašnjeg ministra za kulturu i sport Samera Rešidata iz DF-a da će i Kanton dati novac za sufinansiranje.

– Međutim, do sada to nije potvrđeno niti ima naznaka da će biti. Samim tim, nažalost, nije realno očekivati novac od Kantona, kao ni prethodnih godina – istakli su iz Grada.

Komentari

komentara