Kolone vozila na granici sa Hrvatskom, zadržavanja i do dva sata

271
Kolone vozila čekaju na prelazak granice BiH prema Hrvatskoj, posebno na graničnim prelazima Doljani i Ivanica gdje su zadržavanja do dva časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.
Na graničnim prelazima Trebimlja u opštini Ravno, zatim Gabela Polje i Bijača na izlazu iz BiH čeka se od 40 minuta do jednog časa.
Na graničnim prelazima Neum jedan i Neum dva na prelazak granice čeka se od 30 do 40 minuta.
Na ulazu u BiH na graničnom prelazu Brod čeka se do 40 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Pojačan saobraćaj na putevima prema moru U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima prema moru, u priobalju, na pojedinim graničnim prelazima sa BiH i Slovenijom, te u trajektnim lukama i pristaništima, saopštio je Hrvatski auto-klub /HAK/.
Saobraćaj je veoma gust na auto-putu između Zagreba i Karlovca, pa se vozačima savjetuje da drže razmak između vozila. Na auto-putu između Zagreba i Bosiljeva, prema Rijeci i Splitu, povremeno se vozi u koloni, dok naplatom Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.
Kolona vozila na graničnim prelazima Kaštel i Plovanija sa Slovenijom duga je dva kilometra, pa se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Iz HAK-a napominju da je u saobraćaju svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista, pa vozače upozoravaju da paze na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju i ne oduzimaju im prvenstvo prolaza. 

nezavisne.com

Komentari

komentara