Kolumbija ukinula vize državljanima BiH

188

Vlada Kolumbije donijela je odluku o ukidanju viznog režima za građane Bosne i Hercegovine, Katara i Srbije, potvrđeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

“Odlukom Vlade Republike Kolumbije, za državljane BiH nije potrebna ulazna viza prilikom putovanja u ovu zemlju, i to za period do 90 dana. Ovaj period se može produžiti za dodatnih 90 dana, pri čemu boravak u toku jedne godine za državljane BiH na teritoriji Kolumbije bez vize ne može iznositi duže od 180 dana”, kazao je ministar-savjetnik u Ministarstvu inostranih poslova BiH Nebojša Regoje, piše Kliks.

Državljanima BiH koji putuju u Kolumbiju sada će trebati samo dozvola za privremenu posjetu u odgovarajućoj kategoriji i u zavisnosti od aktivnosti koje planiraju u ovoj zemlji na jugu Amerike.

Tako će državljani BiH moći da dobiju dozvolu za boravak do 30 dana za hitan tehnički rad ili dozvolu koja omogućava određene poslovne aktivnosti do 90 dana.

Podsjećamo, državljanima Crne Gore ranije je odobren ulazak u Kolumbiju bez vize, a Južnoafrikanci su ovaj bezvizni režim dobili u septembru 2017. godine.

Državljanima Kolumbije nije potrebna viza za ulazak u BiH, izlazak iz nje, tranzit i boravak na teritoriji BiH u trajanju do 90 dana.

Komentari

komentara