menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Komisija za administrativne poslove odobrila projekciju budžeta PSBiH za 2018.

Urednik | 14. Septembra 2017.

Na sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odobrena je Projekcija budžeta PSBiH za 2018. godinu te primljen k znanju šestomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna 2017. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

K znanju je primljen Izvještaj o finansijskoj reviziji PSBiH za 2016. godinu.

Odobren je Finansijski plan i program za 2017. godinu Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je u krivičnom postupku izrekao Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH. Odobren je i Finansijski plan i program te Nezavisne komisije za 2018. godinu.

Verifikovana su rješenja i odluke koje su, u skladu s važećim aktima i propisima, donijeli Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset