Komšić: Dodik može predložiti i izmjene u ANP-u, ali ako sve odbije ja neću glasati za mandatara

100
Ključna sjednica Predsjedništva BiH nakon koje će mnogo toga biti jasnije bit će održana u utorak 20. augusta. Prvo će na zahtjev Komšića biti održana redovna, a potom je na zahtjev Dodika zakazana vanredna sjednica o mandataru za Vijeće ministara.

“Sve ostaje isto. Gospodin Dodik ima sljedeće mogućnosti, prihvatiti ANPodbiti potpuno ANP ili prihvatiti ANP i predložiti eventualne izmjene koje su po njemu opravdane, pa da se onda svi o tome izjasnimo“, kazao je za Klix.ba Komšić.

Naglasio je da je to logična i uobičajena procedura.

“O njegovom stavu oko ANP-a ovisit će i moje glasanje o mandataru. Ako on odbije ANP, ja ne mogu glasati za mandatara koji nije spreman da ispunjava ranije odluke Predsjedništva BiH i da ne poštuje odredbe Zakona o odbrani BiH”, zaključio je Komšić u razgovoru za Klix.ba.

Inače, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije je odbacio mogućnost da on i Željko Komšić glasaju različito o pitanjima vezanim za NATO put naše zemlje. Od ranije je poznato da su upravo Komšić i Džaferović zagovornici slanja ANP-a u sjedište NATO-a.

Na drugoj strani, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik već je nekoliko puta, pa tako i jučer, ponovio kako za njega slanje ANP-a nije prihvatljivo i da on može pristati samo na saradnju BiH i NATO-a u granicima u kojim s NATO-om sarađuje susjedna Srbija.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara