Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju

38
“Navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imat će jako ozbiljne implikacije”, stoji u reakciji Željka Komšića.

On je dodao da samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave “razvojem i unapređenjem diplomatskih odnosa”. Međutim, i u tim aktivnostima Komšić navodi kako postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

“Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira tzv. političko-naučni skup na temu izmjena Ustava BiH, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja”, dodao je Komšić.

On navodi kako je od nadležnih sigurnosno-obavještajnih agencija BiH zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao “regionalne baze terorista”, a ako se ti navodi potvrde kao osnovani, Željko Komšić ističe kako će BiH bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara