Košarkašica Andrea Vuković iznijela ŠOKANTNE izjave o BiH u kojoj živi!

1393

Košarkašica ŽKK Mladi Krajišnik Andrea Vuković, u razgovoru za portal Mondo.ba, iznijela je šokantne stavove o državi u kojoj živi.

Upravo ta država, Bosna i Hercegovina, njoj se ne dopada i ne želi joj dobru budućnost.

Svoj stav o BiH i bh. košarkaškoj reprezentaciji objasnila je ovako:

“Odbijala sam da igram za reprezentaciju BiH. Tadašnji trener rekao mi je ako neću da igram za reprezentaciju, ne mogu igrati ni za klub. Za mene je to u tom trenutku značilo da ne mogu igrati košarku i nisam imala izbora. To je bila jedna nevoljna odluka, ali ja stojim iza nje.

Odigrala sam to jedno takmičenje za reprezentaciju BiH na juniorskom prvenstvu u Bihaću i to je to. Poslije toga niti su me više zvali u reprezentaciju, niti sam o tome razmišljala. Iz ove perspektive, ne kajem se što sam to uradila. Po cijenu da ne igram nikad više nigdje, neću igrati za reprezentaciju BiH.

To je moje viđenje stvarnosti. Imam 28 godina i pravo da to kažem jer imam potpuno jasan politički stav. Ne bih voljela da se na to gleda kao na činjenicu da oni ne vole muslimane ili Hrvate, nego zbog toga što mi se ta država uopšte ne dopada. Ne vjerujem u tu državu i ne želim joj da postoji još dugo. Mislim da svako ko to tako doživljava, treba da se bori ako ima prave argumente, da tako razmišlja i da ima pravo da to kaže”.

A o velikom uspjehu zlatnih kadeta bh. košarke imala je također šta reći.

“Ne dopada mi se što ti klinci igraju tako. Ne zato što ja ne volim BiH, kao što je ne volim, nego što mislim da to nije dobra stvar. Ta djeca koja žele samo da igraju košarku su do te mjere iskorištena za neke druge ideje, koje su daleko od košarke i njihovog ličnog razvoja. Navijam za djecu koja će, za razliku od mene, u tim godinama imati hrabrosti da kažu NE”, kazala je ona.

(Radio Sarajevo/Crta)

Komentari

komentara