Košarkašica iz Srbije ostala bez noge, a sada ponovo zaigrala

608

Iz Srbije stiže nevjerovatna priča o hrabroj košarkašici koja se samo 26 mjeseci nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ostala bez noge, ponovo vratila na teren. U sklopu 6. kola Prve ženske lige Srbije, Nataša Kovačević je za Crvenu zvezdu odigrala svoje prve minute nakon velike nesreće i tako postala prva košarkašica u čitavoj Europi koja sa specijalnom protezom igra profesionalnu košarku.

Nataša je odigrala 16 minuta u pobjedi Zvezde nad Studentom iz Niša, a pritom je postigla pet poena, uz tri skoka, tri osvojene lopte i jednu asistenciju.

– Svima u Srbiji je srce bilo puno. Ova djevojka je pobijedila sve, a ovo je samo početak – prenosi Blic.

Nataša je prije nešto više od dvije godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, a  košarkašica je tada igrala za Győr. Autobus u kojem su na prijateljsku utakmicu putovale košarkašice Győra, skrenuo je s puta kako bi izbjegao direktan sudar s automobilom koji je prešao na njihovu stranu, a nesretnoj Nataši je poslije morala biti amputirana noga.

– Sanjala sam da imam obje noge, nekoliko puta, no onda se probudim, nasmijem i kažem sama sebi – bar ne mogu ustati na lijevu nogu – kazala je mlada 21- godišnja košarkašica.

(Avaz)

Komentari

komentara