Kosovo: Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu na izborima

330
Koaliciju “PAN” čine Demokratske partije Kosova (DPK – Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK – Fatmir Ljimaj) i devet manjih stranaka.

Haradinaj je, na konferenciji za medije po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija “Pan” ubjedljivo pobijedila.

“Jasna odluka obavezuje vladu Kosova”, poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit “zemlje”.

Koalicija “PAN” osvojila je 40 posto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija “Klan Kosova” pozivajući se na izlazne ankete.

Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredjeljenje mogla da osvoji 30 posto glasova, dok bi koalicija pod vodstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) trebalo da ima 27 posto, piše b92.

Direktor televizije Klan Kosova Baton Hadžiu ocijenio je da je to rezultat koji pokazuje da je došlo do velikih promjena, pošto je pokret Samoopredjeljenje, kao samostalna stranka, bez koalicionih partnera uspeo da osigura najbolji mogući rezultat.

Rukovodilac ekipe koja je sprovela izlaznu anketu, Škelzen Malići, rekao je da je to istraživanje urađeno na uzorku od 2.500 birača. Moguća statistička greška kod ovakvog načina procjene rezultata je, prema riječima Malićija, do 1,5 posto.

CiIK je najavio da će tokom večeri izaći sa preliminarnim rezultatima današnjih izbora.

klix.ba / NM

Komentari

komentara