Krimolovci u oktobru: Zaprimljeno 348 poziva i deset korisnih informacija

331
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u oktobru 2017. godine registrovali su 348 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.

Od građana je zaprimljeno deset korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopćeno je iz SIPA-e.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela, zaprimljene su 82 prijave, od čega 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na privredni kriminal i ostala krivična djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 25 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po 11 je postupala i SIPA.

U saopćenju se navodi da je u izvještajnom periodu, od nadležnih policijskih i drugih organa, pristiglo 27 povratnih koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 72 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” 080 020 505 – saopćeno je iz SIPA-e.

 

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara