menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Krizni štab Kalesije traži uvođenje petnaestodnevnog karantina u TK

Urednik | 28. Marta 2020.

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić koji je ujedno i komandant Kriznog štaba danas je, nakon potvrde da je na području Tuzlanskog kantona (TK)  zaraženo devet osoba koronavirusom, sazvao vanrednu sjednicu na kojoj je usvojen zaključak u kojem se od Kriznog štaba Tuzlanskog kantona traži uvođenje petnaestodnevnog karantina za područje tog kantona.

“S obzirom da nam se sve više osoba javlja da su u proteklih nekoliko dana bili u Specijalnoj bolnici “Medical Institute Bayer” u Tuzli (nekadašnji “Centar za srce”, a imamo i osobe koje su tu radile (što je veliki krug osoba sa kojima su bili u kontaktu) to je jedino rješenje da bi spriječili da neko izađe iz TK i virus prenese na druge osobe”, kazao je direktor JZU Dom zdravlja Kalesija dr. Muhamed Osmanović.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Službe za informiranje Općine Kalesija, komandant štaba Sead Džafić pozvao je ‘sve osobe koje su imale dodira s tom zdravstvenom ustanovom ili uposlenicima te ustanove, da se odmah jave u JZU Dom zdravlja Kalesija i poštuju naredbe ljekara te ustanove, koja se stavila na raspolaganje građanima 24 sata’.

Radio Bet / Izvor: (TIP)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset