Lišena slobode dva lica zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

418
Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a i asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, poduzimali aktivnosti vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršen je  pretres na jednoj lokaciji  na području Zenice, te  su lišena slobode dva lica iz Zenice inicijala V.I. (rođ. 1960. god.) i V.A. (rođ.1997. god.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238 KZ F BiH.

Prilikom pretresa oduzeta je određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, novčanice koje su najvjerovatnije krivotvorene, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

(Vijesti.ba)

Komentari

komentara