menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Ljubaznost građana Gradačca još jednom dobila potvrdu

Urednik | 19. Februara 2019.

Ulaskom u pozne godine starije osobe polako počinju imati problema sa mobilnošću.
Samim time, javljaju se i poteškoće u kretanju, pa tako svaka neravnina, šljunak ili rupa na putu, može predstavljati potencijalnu i latentnu opasnost.

Danas je u našu redakciju došla Safija Zukić (70), koja je doživjela neugodan pad vraćajući se iz bolnice, u ul. Josipa Šibera u blizini apoteke Linea. Safija je ostala iznenađena i ganuta činom i gestom osoblja apoteke Linea Jasnom Atić, Miridom Avdić koje su joj je odmah pružile pomoć.

“Ja sam žena u godinama i koja ima zdravstvenih problema. Mislim da se zaista treba uraditi nešto po pitanju oštećenih puteva, koji predstavljaju probleme za sigurnost, kako nama starijima, tako i mlađoj populaciji. Ljubaznost koju sam doživjela od naših sugrađana me je toliko ganula, da sam odlučila da im se trebam i javno zahvaliti”, rekla je gospođa Zukić.

Jasna Atić, uposlenica apoteke prva je pružila pomoć, smatrajući to prirodnim činom, i načinom na koji bi postupila i većina naših sugrađana:

“Prije nekoliko mjeseci na ovoj lokaciji došlo je do puknuća cijevi. Komunalno preduzeće poslalo je radnike, koji su uspješno sanirali kvar, međutim  ostao je samo šljunak. To stvara probleme slučajnim prolaznicima, pa tako svakodnevno možemo svjedočiti velikom broju padova, naročito u zimskim danima. Kako bi se situacija riješila, potrebno je ponovo asfaltirati tu dionicu puta”, istakla je Atić.
Ovim povodom kontaktirali smo JP Komunalac dd Gradačac, a informacije smo dobili od Šefa službe za održavanje vodovoda Razima Imširovića:

“Na toj lokaciji došlo je do kvara poslije Nove godine. Na vrijeme smo izvršili sanaciju pomenutog kvara, a zbog činjenice da asfaltna baza Balegem sa kojima imamo ugovor, još uvijek nije počela sa radom, građani će se morati još malo strpiti. Postoji još nekoliko lokacija u našem gradu na kojima su putevi oštećeni, a ubrzo možemo očekivati i sanaciju istih”, poručio je Imširović.

Radio Bet / Esad Kukuruzović

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset