Lopov u Zagrebu krao taksi vozila, u kolima živio

279

Goran K. (32) krao je taksi vozila u Zagrebu prijeteći vozačima pištoljem, a u otetim kolima je spavao i živio. Posljednjih mjesec dana naročito je pljačkao taksiste i kioske. Kažnjavan je čak 15 puta i do sada ima 150 prijava.

Posebno se namjeračio na Uber vozačice, pa je prvu napao pištoljem 15. februara kad joj je pored “forda mondeo” ukrao i mobilni telefon i novac. Policija je automobil pronašla poslije pola sata.

Drugoj žrtvi starosti 37 godina “bmw” je ukrao 2. marta isto uz prijetnju pištoljem, njoj je takođe ukrao novac. Istoj ženi auto je ukrao i 5. marta, a policija ga je opet pronašla dan kasnije.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran je tu žrtvu pratio, s obzirom na to da su među ukradenim stvarima, pronađeni njeni podaci.

Na meti napada nepopravljivog razbojnika nisu se nalazile samo žene, pa je tako opljačkao i muškarca (25), uz prijetnju da će upotrijebiti pištolj. I u ovom slučaju je ponovio isti scenario, ukrao je novac i kola i pobjegao. Auto je policija pronašla deset sati kasnije.

Pored ovog razbojništva, pljačkao je i kioske kad je i gdje stigao. Ukupna šteta u njegovim pohodima iznosi više od 36 hiljada eura.

Goran K. pritvoren je zbog 13 razbojništva, krađa, kao i pokušaja pljački. Sudija Županijskog suda odredio mu je pritvor od mjesec dana, kako ne bi pobjegao, uticao na svjedoke ili ponovo počinio krivična djela.

Komentari

komentara