Loše navike koje uništavaju brak

616

Ukoliko ste uplovili u mirnu bračnu luku, to ne znači da ste zaista mirni na duge staze. Svaki odnos dvoje ljudi iziskuje trud, rad i požrtvovanje, a neke loše navike čak mogu i da ugroze brak!

1) Vaše potrebe iznad njegovih
Prirodna tendencija je da zadovoljimo sebe na prvom mjestu, ali ako često stavljate vaše potrebe ispred potreba vašeg supruga, to može dovesti do odnosa koji neće potrajati. Zdravi brakovi nisu sebični.

2) (Ne)pokazivanje ljubavi
Ljubav nije osjećanje. Ljubav je odluka. Osjećanja su prolazna, a odluka je ono što smo izabrali i prihvatili. Kada smo stupili u brak, obećali smo da ćemo voljeti. Voljeti znači i pokazati da voliš. Ono što će vaš brak održati i učiniti da traje je upravo svakodnevno pokazivanje da volite svog supružnika.

3) Skrivena ogorčenost
Komunikacija među supružnicima je ono što brak može da održi. Svaki bračni par prolazi kroz krize, ali ukoliko o tome ne razgovarate sa partnerom, to može biti kobno po vaš odnos. U vama će se gomilati ružan osjećaj koji će dovesti do ogorčenosti, a kasnije i do preziranja partnera, a kada se to desi, povratka više nema.

4) Svađe zbog novca
Novac ne čini sreću i ne bi trebalo da vam bude najbitnija stavka u životu. U braku su navike drugačije, što će dovesti do toga da će vam biti potrebna bolja finansijska organizacija kako biste imali za sve što poželite. Ukoliko primjetite da niste vješti sa novcem i da vam novac curi kroz prste, a vi ni ne znate kako ste ga potrošili, prihvatite činjenicu da u tome niste dobri i potražite pomoć od partnera.

5) Zapostavljanje sebe i svog izgleda
Često se događa da osobe koje su u braku prestanu da vode računa o sebi. Opuste se, prestanu da vježbaju i zapostave svoj fizički izgled. Ukoliko želite da održite emocije u vašem braku, neophodno je da vodite računa o svom izgledu, zdravlju i figuri.

6) (Ne)prisutnost
Brak ne znači samo da dijelite životni prostor, daleko je više od toga. Razgovarajte sa supružnikom, posvetite pažnju svom partneru i uživajte u lijepim trenucima, prenosi Dnevni avaz.

 

 

 

 

(Radio Bet/A.H)

Komentari

komentara