Lukavac: 60 mladih policajaca položilo zakletvu (FOTO)

758
Polaganjem zakletve i podjelom policijskih znački danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) počelo raditi 60 mladih policajaca, čiji je zadatak, kako je rečeno tokom svečanosti, da štite sigurnost i imovinu građana Tuzlanskog kantona i u situacijama kada im je ugrožen život, javlja Anadolu Agency (AA).
˝Od danas oni služe svojoj zajednici, štite Ustav i Ustavom zagarantirana prava građana Tuzlanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine. Radeći ovaj posao profesionalno, stručno i pošteno, oni trebaju biti ogledalo i primjer naše zajednice, a građani trebaju biti mirni jer će ih štititi novih 60 službenika, čak i u situacijama kada je u pitanje doveden život pripadnika MUP-a˝, istaknuo je prilikom polaganja zakletve u Lukavcu Fadil Šljivić, komesar MUP-a TK. Šljivić je zamolio nove kolege da tokom obavljanja svojih dužnosti ne ukaljaju obraz i ukazano povjerenje, jer je riječ o poslu koji se ˝teško dobiva, a lako gubi˝. Hurija Hadžiavdić jedna je od 60 novih policajaca, koji su završili jednogodišnju obuku u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.
mladji-policajci-lukavac-zakletva004-20170220
˝Obuka je trajala duže od godinu i u početku je bilo teže priviknuti se na novi način rada i života. Svi smo mladi ljudi i bili smo navikli na nešto opušteniji ritam. Željela bih se zahvaliti profesorima koji su nas obučavali, te našim mentorima i poslodavcu Vladi TK. Pred nama je početak karijere. Imamo čast i privilegiju raditi ovaj posao, a također, imamo i ambicije da napredujemo i nadamo se da ćemo dobiti mjesto koje zaslužujemo˝, kazala je Hadžiavdić. Prema riječima Huseina Topčagića, ministra unutrašnjih poslova TK, za ovo zanimanje vlada veliko interesiranje građana. Na konkurs se prijavilo 687 kandidata, od kojih je odabrano i obuku završilo njih 60, koji će od sutra biti raspoređeni u policijske stanice širom TK.
tuzlanski.ba / radiobet.eu

Komentari

komentara