menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Magic Johnson otkrio pravi razlog zbog kojeg je podnio ostavku na mjesto predsjednika Lakersa

Urednik | 20. Maja 2019.
Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je gostovao u emisiji “First Take” gdje je bez dlake na jeziku govorio o razlozima zašto je napustio Lakerse.

“Vlasnica kluba Jeanie Buss me je 2017. godine pitala bi li želio postati predsjednik Lakersa i pristao sam, ali pod uslovom da moji ostali poslovi ne trpe. Na kraju krajeva, ipak više novca zarađujem radeći na drugim projektima. Ona se složila, tako da smo se dogovorili da će biti OK ako ne budem stalno u uredu”, priča Magić na početku razgovora.

“No, nakon nekog vremena, počele su kružiti priče iza mojih leđa kako ne dolazim na posao, kako ne radim dobro posao… Te priče je okolo širio generalni menadžer Rob Pelinka”, kaže Johnson.

Pelinka, koji je bio menadžer Kobeu Bryantu tokom čitave karijere, je nakon penzionisanja legendarnog beka preuzeo funkciju generalnog menažera Lakersa. Magic je Pelinki obećao da će na mjestu predsjednika biti tri godine, nakon čega će tu funkciju prepustiti njemu.

“Pelinka mi je radio iza leđa i to je glavni razlog zašto sam otišao. Jeanie Buss mi je obećala da ću imati odriješene ruke i da ću moći donositi odluke, no u posljednje vrijeme to nije bilo tako. Želio sam otpustiti trenera Lukea Waltona, a Pelinka to nije želio i tada sam odlučio otići jer sam shvatio da nemam ovlasti predsjednika”, rekao je Johnson.

Novi trener Jezeraša je Frank Vogel, dok će funkciju predsjednika do daljnjeg obavljati Jeanie Buss koja je izjavila kako trenutno neće zaposliti nikoga na tu poziciju.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset