Makedonski premijer Zoran Zaev dolazi u posjetu BiH

304
Novoizabrani makedonski premijer Zoran Zaev sredinom juna dolazi u posjetu BiH, a to će ujedno biti i njegova prva inostrana posjeta otkako je koncem maja izabran za premijera Makedonije.

Detalji njegove posjete još se utvrđuju, a kako „Slobodna Bosna“ saznaje, Zaev će posjetiti Sarajevo a potom i Mostar. Njegov domaćin biće predsjedavajući Vijeća ministra BiH, Denis Zvizdić, a vjerovatno će se tokom dvodnevne posjete BiH susretsti i sa članovima Predsjedništva BiH.

Danas je ambasadorica BiH u Makedoniji, Lepa Babić, razgovarala u Skoplju sa makedonskim ministrom transporta i veza Goranom Sugareskim o inicijativi za uspostavljanje direktne avio-linije Skoplje-Sarajevo.

Sugareski se saglasio sa Babićevom o potrebi uvođenja avionske linije, te poboljšanja putne infrastrukture i povezanosti uvođenjem novih autobuskih linija, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Sagovornici su ocijenili da bi bilo dobro u što skorije vrijeme organizovati susret resornih ministara BiH i Makedonije, kako bi bio potpisan sporazum između Vijeća ministara BiH i makedonske Vlade o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola.

Babićeva je izrazila nadu da će brzo doći do susreta ministara i konkretnijih dogovora između BiH i Makedonije.

(Vijesti.ba / SB)

Komentari

komentara