Malisani iz školice sporta „Spartak Kids“ Gradačac odradili posljednji trening i otisli na zasluzen odmor

185

Proteklog vikenda Skola sporta „Spartak Kids“ Gradačac organizovala je zavrsni trening za svoje clanove i nakon tri mjeseca napornog rada, mali sportasi i njihovi treneri krenuli su na zasluzeni odmor.

Posljednjem treningu malisani su pristupili maksimalno ozbiljno, kako bi demonstrirali znanje i vjestine koje su stekli.

Treneri i profesori tjelesnog odgoja i sporta Emir Osmanlic i Fuad Dolarevic, potrudili su se da zavrsni trening prodje u balansu izmedju ozbiljnog pristupa treningu, ali istovremeno da se klinci i klinceze zabave i opuste, pred odmor koji su sigurno radom i zalaganjem zasluzili.

Trener Emir Osmanlic istakao je da je jako ponosan na male Spartance, a narocito svijescu njihovih roditelja, koji razumiju vaznost kljucnog perioda u razvoju njihovog djeteta:

„Period od 3 do 10 godine zivota jako je bitan u razvoju djeteta, a nas prvenstveni cilj je obezbjediti pravilan razvoj polaznicima nase skole, kroz strucni program, koji je prilagodjen njihovom uzrastu. Drago nam je da su to prepoznali i roditelji, koji brinu o zdravlju i koji na ovaj nacin, zajedno sa nama postavljaju dobre temelje za zdravlje njihove djece u buducnosti“, rekao je profesor tjelesnog odgoja i sporta Emir Osmanlic.

Trener Fuad Dolarevic nam je rekao, da djeca sve vise vremena provode uz kompjutere, tablete,sto doprinosi njihovoj izoliranosti od vrsnjaka, a to ponekad biva direktan uzrok bolesti, zbog nedostatka fizicke aktivnosti:

„Ukoliko pogledate realnu sliku oko nas, mozete vidjeti da je sve vise male djece kod kojih su prisutni znaci autizma, problema sa fokusom paznje, nedostatak motoricke baze i koordinacije tijela, kao i manjak interesovanja djeteta za svijet koji ga okruzuje. Pretilost je postala ozbiljan problem, a roditelji s namjerom da udovolje malisanima, cesto dopustaju losu i nezdravu ishranu. Nas posao kao trenera nije samo da provedemo dva sata sa njima, nego i da razvijemo svijest kod njihovih roditelja, a kod malisana da stvorimo pozitivan stav o potrebi za vjezbanjem, kao stilom zivota“, porucio je profesor tjelesnog odgoja i sporta Fuad Dolarevic.

Kao i svake godine, treneri su se potrudili da svoje Spartance nagrade iznenadjenjem na kraju treninga. Ovoga puta pored muzike,uzivali su uz napitak iz blednera, a mix banan, sumskog voca i mlijeka, podigao je nivo energije potrosen za vrijeme treninga.Pred trenerima i clanovima Skole sporta Spartak Kids, sada je tri mjeseca zasluzenog odmora, a svi zajedno porucili su da se raduju prvom treningu, koji bi se trebao odrzati u septembru mjesecu. Do tada imaju vremena vrsnjacima pokazivati sve poteze i vjestine , koje su naucili u proteklom periodu.

Radio Bet / Esad Kukuruzovic

 

Komentari

komentara