menu Naslovna chevron_right
IzdvojenoRegija i Svijet

Mamić napravio incident na suđenju: Hoćete li mi se najest džigerice

Urednik | 1. Septembra 2017.

Prvi čovjek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić napustio sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gdje se odvija suđenje njemu i njegovim saradnicima.

Mamić je, kako prenose hrvatski mediji, sudnicu napustio nakon što je izazvao incident zamjerajući sudu da utiče na svjedoke.

“Hoćete li mi se najest džigerice, utičete na svjedoke”, rekao je Mamić i izašao.

U osiječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovim saradnicim, bratu Zdravku, direktoru HNS-a i bivšem dugogodišnjem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i preduzetniku Milanu Pernaru.

USKOK ih optužuje da su putem transfera igrača iz gradskog kuba Dinamo ukrali 116 milna kuna i oštetili državni budžet za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Svjedoci su fudbaleri Dejan Lovren, uz Luku Modrića, koji je jedan od ključnih svjedoka. Lovren je u iskazu USKOK-u rekao da je sporni aneks potpisao tokom 2009., sada pred sudom kaze da je aneks potpisao bitno prije 2009.

Pošto je utvrđeno da je Lovren bitno odstupio od prvobitnog iskaza i nakon iskaza Lovrenovog oca Saše, Zdravko Mamić je izazvao incident u sudnici i otkazao punomoć dotadašnjim braniteljima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću. On je izbačen iz sudnice, a rasprava je odložena.

Zbog nedavnog oružanog napada na Mamića, koji je tom prilikom ranjen u nogu, njega su obezbJeđivali pripadnici zagrebačke i osiječke policije.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset