Manifestacija u Sarajevu, “Ramazan u Bosni” od 17. do 21. juna

520

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji s nevladinim organizacijama “Akos”, “Demus”, “Saff’ i “Svitanje”, organizuje višednevnu vjersku i kulturnu manifestaciju “Ramazan u Bosni”, koja će biti održana od 17. do 21. juna u Sarajevu.

Vjerski i kulturni program bit će upriličen na otvorenoj sceni, na platou ispred Čaršijske džamije.

Na manifestaciji će učestvovati ugledni predavači, kulturni radnici i povratnički džemati iz cijele Bosne i Hercegovine, kojima se nastoji ukazati posebna podrška i poštovanje.

Ove godine, na manifestaciji će učestvovati i omladina i polaznici mekteba Mešihata Islamske zajednice iz Hrvatske.

Svaku od pet večeri bit će priređen bogat prediftarski i poslije iftarski program. U prediftarskom dijelu programa prisutni će imati priliku slušati program omladine i polazika mekteba iz Hrvatske, zatim povratničkih mekteba iz Janje i Bijeljine i ovogodišnje pobjednike mektebskih takmičenja na nivou Rijaseta.

U drugom, centralnom dijelu programa koji će počinjati sat vremena prije teravih namaza, prisutni će imati priliku da slušaju najbolje hafize, predavanja istaknutih alima predavača, koji će u predavanjima poslati univerzalne ramazanske poruke, te će moći uživati i u poemama i dramskim izvedbama poznatih kulturnih radnika, kao i izvođača ilahija i kasida.

 

(A,H)

Komentari

komentara