menu Naslovna chevron_right
Zanimljivosti

Marihuana otvara 300.000 radnih mjesta

Urednik | 4. Marta 2017.
Marihuana bi, prema broju zaposlenih, mogla da premaši industriju i da za samo tri godine otvori 300.000 novih radnih mjesta u SAD.
U Denveru, gradu poznatom po posrnuloj automobilskoj industriji, pokrenuto je novo tržište za koje je zaslužna marihuana. Prema predviđanjima, do 2020. godine više ljudi biće zaposleno u uzgajanju marihuane nego u proizvodnji.
Ali, administracija Donalda Trampa ne želi “industriju marihuane” i najavljuje borbu protiv takvih inicijativa, javlja foxtv. Iz Bijele kuće, navode mediji, procurilo je upozorenje da bi zvanični Vašington mogao da se obruši na savezne države koje su legalizovale marihuanu. Podaci prema kojima bi poslovi s marihuanom otvorili 300.000 radnih mjesta u naredne tri godine, te bi kao industrija po broju zaposlenih mogla dostići proizvođačku ne djeluju na Bijelu kuću, prenose Nezavisne.
Marihuana je u SAD prvo legalizovana u Koloradu, dok je medicinsku marihuanu legalizovalo 28 saveznih država. Proizvodnju i uzgoj marihuane za “rekreativno uživanje” odobrilo je i legalizovalo sedam saveznih država i to Kalifornija, Masačusets, Mejn, Aljaska, Oregon, Vašington i Nevada. Nove informacije Bijele kuće kažu kako će zakoni po pitanju marihuane morati da budu promijenjeni. Međutim, zagovornici industrije marihuane podsjećaju da je Tramp u svojoj kampanji obećao da će pitanje lagalizovanja marihuane prepustiti saveznim državama.
Tuzlanski.ba / OD

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset