Mark će donirati 99 posto svojih dionica!

635

Mark Zuckerberg je objavio sretnu vijest – postao je otac djevojčice Max. Njegova supruga Priscilla se porodila, a u čast svoje curice, Mark će donirati 99 posto svojih dionica koje danas vrijede 45 milijardi dolara!

Donacija će biti usmjerena u “razvijanje ljudskog potencijala i promociju jednakosti”, a provodit će je nova organizacija Chan Zuckerberg Inicijativa.
“Draga Max,

tvoja majka i ja još nemamo riječi kojima bismo opisali nadu koju nam daješ za budućnost. Nadamo se da ćeš biti sretna i zdrava tako da možeš uživati u svom životu. Već si nam dala razlog da razmišljamo o svijetu u kojem ćeš živjeti.

Kao i svi roditelji, želimo da odrastaš u boljem svijetu, nego ovome današnjem. Iako se naslovnice često koncentriraju na ono što je krivo, svijet je na mnogo načina bolji nego što je bio. Zdravlje se popravlja. Siromaštvo se smanjuje. Znanje raste. Ljudi se povezuju. Tehnički napredak znači da će tvoj život biti dramatično bolji nego naš.

Mi ćemo dati svoj dio u tome da se to ostvari, ne samo zato jer te volimo, nego i zato što je to naša moralna dužnost prema svoj djeci sljedeće generacije…”

Pročitajte pismo koje Zuckerberg objavio na Facebooku.

(Radio Sarajevo)

Komentari

komentara