Marka: PSŽ će uskoro aktivirati i drugu transfer bombu

320
Transfer Kilijana Mbapea će biti realizovan u finišu prijelaznog roka, javlja španska Marka. PSŽ će u posljednjim danima avgusta aktivirati i drugu transfer bombu sa kojom će poslati jasnu poruku da ide u osvajanje svega.

Najave francuskih medija da je sve dogovoreno na relaciji PSŽ – Mbape, a da je i Monako pred kapitluacijom dobijaju potvrdu iz dana u dan. Razlog zbog kojeg priča nije završena je pritisak pod kojim se nalazi PSŽ poslije transfera Nejmara.

Valsnik francuskog kluba Naser Al Kelaifi je riješio da malo uspori stvari oko Mbapea dok se ne smiri tlo poslije dovođenja Nejmara. Nije tajna da su Sveci mnogima stali na žulj nevjerovatnom kupovinom Nejmara kojom su pomjerili granice u istoriji fudbala i na globalnom tržištu ovog ljeta.

Nije tajna ni da će UEFA provjeriti svaki zarez u Nejmarovom transferu i da je francuski klub pod daleko većom pažnjom kontrolnih organa zbog finansijskog fer-pleja nego što je to inače slučaj sa ostalim velikim transferima. Zato je Al Kelaifi riješio da sačeka nekoliko dana kako bi se slegla prašina, pa da u finišu prijelaznog roka uzdrma planetu i sa Mbapeom.

Dogovor sa igračem i njegovim ocem je već postignut, a na kraju će pristati i Monako. Sveci će Kneževima platiti 180.000.000 eura za obeštećenje plus dodatnih 20.000.000 eura za eventualne bonuse. To je cijena koju nijedan drugi klub nije mogao da palti Monaku. Još toliko novca će PSŽ morati da izdvoji za platu Mbapea i porez na nju, pa će cijela operacija na kraju iznositi 400.000.000 eura.

Dakle, još nekoliko dana i PSŽ će postati i autor drugog najvećeg transfera u istoriji fudbala…

Komentari

komentara