menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Masovni protest navijača Rome u Rimu: Legende se ne diraju, De Rossi ovo nije zaslužio

Urednik | 17. Maja 2019.
De Rossijev ugovor s Romom ističe na kraju sezone, a iako su mnogi očekivali da će Italijan dobiti novu jednogodišnju saradnju, čelnici su odlučili da im on više nije potreban i da na kraju sezone više ne računaju na njegove usluge.

Pojedini italijanski mediji objavili su priču da je vlasnik kluba James Pallotta od ranije imao želju da se riješi usluga De Rossija, a kada su mu saopćili da neće dobiti novi ugovor, ponudili su mu jednu od direktoriskih pozicija, identično kao i Francescu Tottiju, što je on odbio.

De Rossi želi nastaviti karijeru, već sada ima brojne ponude kako iz Evrope, tako i iz MLS-a i Argentine, a njegova želja da nastavi s igranjem nogometa bez obzira što ga u Romi više ne žele probudila je navijače rimskom kluba da žestoko protestvuju protiv vlasnika Pallotte.

Oko 500 navijača danas je organizovalo protest ispred administrativnog sjedišta kluba u Rimu, a protesti u Rimu nisu i jedini jer su udruženja navijača u New Yorku, Londonu i Sydneyju također izrazili veliko nezadovoljstvo zbog odnosa prema De Rossiju.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
“Roma pripada nama. Pallotta odlazi. Legende se ne diraju”, samo su neke od poruka s današnjeg protesta u Rimu.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset