Menadžerica “Rolling Stonesa” odlučuje o koncertu na Bjelašnici

497

Produkcijski tim agencije “Front”, koji već duže vrijeme pregovara o mogućnosti organiziranja koncerta „Rolling Stonesa“ u Bosni i Hercegovini, čeka da im menadžerica najvećeg svjetskog benda Džojsi Smit (Joyce Smyth) zakaže sastanak u njenom uredu u Njujorku! Nakon tog sastanka moglo bi se konačno znati hoće li u našoj zemlji i kada biti održan ovaj spektakl.

Jedna od opcija

U ime “Fronta” s njom bi trebao razgovarati Nikola Nik Žigić, biznismen iz Los Anđelesa i trgovac nekretninama, inače rođeni Sarajlija. Dođe li do ovog sastanka, Žigić će ovoj vrlo moćnoj dami iz svijeta šoubiznisa predstaviti sve mogućnosti BiH i Sarajeva te Bjelašnice, na kojoj bi koncert trebao biti održan.

U dosadašnjoj korespondenciji s uredom „Rolling Stonesa“ u Njujorku Smit je timu “Fronta” odgovorila da je bend u stanju pripravnosti te da je Sarajevo jedna od opcija za veliki koncert ovoga ljeta. Saznajemo da su za period juni-avgust ostavljena tri termina za nastupe na otvorenom. Jedan je u Barceloni, ali ne na Nou kampu, kako se mislilo, već negdje drugdje u ovom gradu ili okolici, jer renoviranje stadiona na kojem igraju Mesi i ekipa počinje ovoga ljeta.

Stoga su preostala još dva termina za velike “open air” koncerte, a jedan od glavnih uvjeta da bi „Stonesi“ svirali je da svakom tom nastupu može prisustvovati najmanje 100.000 posjetilaca, što prostor na Babinom dolu na Bjelašnici ispunjava.

Vrhunska oprema 

Dodajmo i da je poznata suma novca koju menadžment „Rolling Stonesa“ zahtijeva da se uplati za jedan koncert. Radi se o 6,5 miliona dolara, koji se dijele s bendom, uz obavezu da najveći svjetski bend svira uz vrhunsku audio i svjetlosnu opremu, koja podrazumijeva i videozid površine više desetina metara.

Ko je Joyce Smith

Joyce Smith je, inače, i lična odvjetnica“ Micka Jagger, a u žiži javnosti bila je prošlog marta kada je bila glavni organizator nastupa „Stonesa“ u Havani na jednom od najvećih koncerata u prebogatoj historiji ovog benda.

dzojsi-smit

Smit: Organizirala koncert u Havani prošle godine

Također, ona je na sebe preuzela posao organiziranja turneje „Spice Girls“ tokom ove godine, čemu se, barem za sada, protive Victoria Beckham i Mel C, dok su Mel B, Emma i Geri odgovorile potvrdno.

avaz.ba / OD

Komentari

komentara