Mesi razbio Kolumbiju, pa držao predavanje novinarima

503

Fudbaleri Argentine i Brazila upisali su sigurne pobjede u susretima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Gaučosi” su na svom terenu savladali Kolumbiju 3:0. Goste je načeo Mesi, koji je potom bio asistent kod pogodaka Prata i Di Marije.

Argentinci su na taj način prekinuli niz od četiri meča bez pobjede, a Mesi je poveo bojkot igrača, pa fudbaleri nisu davali izjave jer su nezadovoljni tretmanom u medijima. Samo je kapiten uzeo mikrofon u svoje ruke i kazao da novinarima neće dozvoliti da im se miješaju u privatni život i pišu klevete poput priče da je Laveci izostavljen iz tima jer je pušio marihuanu.

„Ovdje smo da vam saopštimo da od sada nećemo više komnicirati sa medijima. Optužbe na račun Lavecija su ozbiljne, žao nam je što moramo na ovaj način da štitimo svoja prava, ali nemamo drugog izbora. Znamo da mnogi od vas ne učestvuju u hajci koja se vodi protiv nas, ali ne možemo biti nijemi posmatači. Mnogo je optužbi izrečeno na naš račun. Ne poštujete nas iako vam nismo nijednom do sada zamjerili zbog toga. Ali, optužbe na račun Lavecija su kap koja je prelila čašu, ako ih ne zaustavimo danas, nećemo nikada. Znamo da ćete nastaviti da nas kritikujete, to je u redu dokle god se ne miješate u naše privatne živote. Htjeli smo ovo da vam saopštimo lično, da se ne krijemo. Posljednje dvije sedmice osjećamo agresiju sa vaše strane, a nema nikakve konstruktivne kritike. Možete nas napadati zbog poraza ili pobjeda, ali kada se radi o ličnom tu moramo da podvučemo crtu“, rekao je Mesi.

Brazil je poslije Argentine uzeo mjeru i Peruu.Žesus i Augusto su u nastavku meča slomili otpor domaćina.

Sa dva pogotka Aleksis Sančez predvodio je Čile do pobjede nad Urugvajem 3:1.

Rezultati:

Bolivija – Paragvaj 1:0 (0:0)

Gustavo Gomez 78ag

Ekvador – Venecuela 3:0 (0:0)

Mina 51, Bolanos 83, Valensija 86

Argentina – Kolumbija 3:0 (2:0)

Mesi 10, Prato 23, Di Marija 84

Čile – Urugvaj 3:1 (1:1)

Vargas 45, Sančez 60, 76 – Kavani 17

Peru – Brazil 0:2 (0:0)

Žezus 58, Augusto 78

Komentari

komentara