Mesić: Val ustašizacije u Hrvatskoj se ne zaustavlja

287

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić upozorio je na jačanje proustaštva u Hrvatskoj i istakao da se val ustašizacije ne zaustavlja.

Na komemoraciji uglednom hrvatskom novinaru, izdavaču, piscu, političaru i pripadniku partizanskog pokreta Slavku Goldštajnu, kojoj nije prisustvovao nijedan predstavnik države, Mesić je za sarajevski portal “Ins” otvoreno govorio zašto je izostao dostojanstven oproštaj zvaničnog Zagreba od jednog od najuglednijih i najuticajnijih intelektualaca u Hrvatskoj.

“Kada je Goldštajn objavio knjigu “1941 – godina koja se vraća”, ljudi su bili izenađeni, jer je to bila teška konstatacija, ali se poslije vidjelo da je bio sasvim u pravu, jer taj val ustašizacije ide i dalje”, smatra Mesić.

Prema njegovim riječima, i onaj ko se ne bavi politkom lako može da zaključi o čemu se radi.

“Riječ je o falsifikatima, radi se na tome da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglase gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. To uzima previše maha, a država praktično ne preduzima ništa. Formiraju se komisije, daju se nekakve  izjave, a stvari idu prema sve težim i težim situacijama”, zaključio je Mesić.

Komentari

komentara