menu Naslovna chevron_right
BiHPreporukeTuzlanski kantonVijesti

MF banka obradovala mališane vrtića „Kolibri“ novim LED televizorima

Urednik | 1. Juna 2018.

Vrtić „Kolibri“ u Gradačcu posjetili su jučer predstavnici MF banke koji su djecu obradovali vrijednom donacijom u vidu dva LED televizora.

Opremu u vrijednosti od 1000 konvertibilnih maraka mališanima je uručio Edis Teletović, šef filijale MF banke u Gradačcu.

 „Iz vrtića su nam se obratili za pomoć u vidu nabavke televizora za rad pojedinih odgojnih grupa i odlučili smo da im pomognemo. Nadamo se da ćemo ovom donacijom omogućiti djeci da kroz edukativne video sadržaje obogaćuju svoje znanje i vještine“, istakao je Edis Taletović, šef filijale MF banke u Gradačcu.

 Hajrudin Mehanović, direktor vrtića zahvalio se na donaciji istakavši da će ova donacija sigurno unaprijediti njihov rad sa djecom.

Dječije obdanište „Kolibri“ jedina je predškolska ustanova na podučju opštine Gradačac , a trenutno vodi brigu o odgoju i obrazovanju preko 220 djece u cijelovitom i 350 djece u obaveznom programu predškolskog obrazovanja.

MF banka a.d. Banja Luka je domaća banka osnovana 2007. godine. , a u većinskom vlasništvu je Mikrokreditnoog društva Mikrofin.  Kao dio MF grupacije (MF banka, Mikrokreditno društvo Mikrofin, Mikrofin osiguranje) u okviru koje se njeguje sistem društveno-odgovornog poslovanja, MF banka osluškuje potrebe zajednice u kojoj djeluje i pomaže tamo gdje to potrebno.

 

 

Radio Bet/Press služba MF Banke

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset