menu Naslovna chevron_right
BiHTuzlanski kantonVijesti

Mikrofin nagradio pobjednike kviza „Da li znate?Najljepši na svijetu moj je zavičaj“

Urednik | 13. Juna 2018.

Predstavnici kompanije Mikrofin uručili su danas glavnu nagradu Osnovnoj školi Dr. Safvet-beg Bašagić” iz Gradačca koja je pobjedila u finalnoj emisiji kviza “Da li znate… najljepši na svijetu moj je zavičaj”.

Nagradu u vidu školskog namještaja za opremanje učionica u iznosu od 1600 KM direktoru škole Fuadu Suljkanoviću uručio je Momir Pupčević, šef filijale Mikrofina u Brčkom ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog učešća Mikrofina u ovom projektu.

“Mikrofin već tradicionalno ulaže u sve kulturne, naučne i obrazovne projekte, posebno one koji se tiču djece i njihovog razvoja.  Vrlo rado smo se odazvali pozivu za sponzorsko ućešće u ovom projektu jer nažalost danas je malo edukativnih kvizova ovog tipa gdje je naglasak na razmjeni znanja među školarcima i zdravom takmičarskom duhu, a uz koje smo mi nekad odrastali.”, dodaje Pupčević.

 

“Izuzetno sam ponosan na svoje učenike, ali moram priznati da nisam iznenađen njihovim uspjehom. Naša škola je do sada sedam puta bila proglašena za najbolju osnovnu školu na području Tuzlanskog kantona, a rad naših učenika i nastavnika redovno dobija najviše ocijene prilikom godišnjeg vrednovanja od strane Pedagoškog zavoda. “, istakao je Suljkanović .

Da li znate…najljepši na svijetu je moj zavičaj” je školski kviz takmičarskog karaktera čiji je cilj promocija kulturnog i istorijskog naslijeđa pet opština sa područja Tuzlanskog kantona: Lukavca, Banovića, Srebrenika, Gradačca i samog grada Tuzle. Ove godine u kvizu su učestvovali predstavnici 10 škola iz pomenutih opština, a koje su bile prve rangirane na osnovu rezultata vrednovanja od strane Pedagoškog zavoda.

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset