Milićević razgovarala s Misijom MMF-a: Do kraja marta ispuniti uvjete

384
Federalna ministrica finansija i zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević razgovarala je danas s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda predvođenim šefom misije Nadeemom Ilahijem.

Ilahi je podsjetio na usvajanje prethodnih mjera do kraja marta kako bi Izvještaj na vrijeme mogao biti predstavljen Odboru MMF-a i kako ne bi došlo do zastoja u isplati redovne tranše.

Ministrica Milićević istaknula je kako je Vlada FBiH opredijeljena za nastavak aranžmana, te da MMF promatraju kao partnera i pomoć u provedbi započetih reformskih procesa u BiH te se nada kako će se prethodne mjere koje se odnose na Federaciju BiH ispuniti do predloženog roka.

Razgovarali su i o usvajanju Zakona o Agenciji za bankarstvo FBiH, o zdravstvenom sektoru, procesu privatizacije, odnosno restrukturiranju poduzeća u državnom vlasništvu, donošenju Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH te o drugim pitanjima koja se odnose na strukturalne reforme navedene u Pismu namjere.

Sastanku je prisustvovao i Francisco Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH, koji je izrazio svoju punu podršku kako Federalnom ministarstvu finansija tako i Vladi FBiH u nastavku procesa reformi ka stvaranju boljeg poslovnog okruženja, saopćeno je iz Ministarstva finansija FBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara