Milorad Dodik će nastaviti slaviti dan RS-a

832

Ovo je neprihvatljiva i neprovodiva odluka, Deklaracija Narodne skupštine entiteta Republike Srpske je rekla da će taj praznik ostati u Republici Srpskoj, izjavio je večeras za Anadolu Agency (AA) Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta.

Ustavni sud BiH: Dan Republike Srpske nije ni u skladu s Ustavom BiH
“Isto tako ja mogu da potvrdim da ćemo mi slaviti i svih narednih godina 9. januar kao Dan Republike i da nećemo od toga odustati i da ćemo naravno slaviti i našu krsnu slavu kako je to predviđeno našim pravoslavnim običajima”, rekao je Dodik nakon odluke Ustavnog suda BiH.
On je istaknuo da je ova odluka “nastavak arogantnog političkog ponašanja tri strane sudije i dva Bošnjaka koji tamo odlučuju po raznim stvarima, politički, a ne pravno”.

“U svakom slučaju, dakle, još jedna potvrda da sud nije sud, nego kaznionica, prije svega za Republiku Srpsku i za Srbe. Ovaj put ako su išta postigli, a vjerovatno to nisu željeli, je potpuna homogenizacija nas u Republici Srpskoj koji ćemo to odbaciti”, rekao je Dodik.

Ramiz Salkić: Praznik u RS-u ne mogu slaviti samo Srbi i pravoslavci, već svi građani

Podsjećamo, Ustavni sud BiH utvrdio je danas da Zakon o praznicima RS nije u skladu sa Ustavom BiH i naložio Narodnoj skupštini RS da u roku od šest mjeseci od dostavljanja ove odluke usaglasi ovaj zakon sa Ustavom BiH.

(Radio Sarajevo)

Komentari

komentara