menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Milorad Dodik se oglasio: Šta je dogovoreno danas u Predsjedništvu BiH

Urednik | 19. Novembra 2019.
Lider SNSD-a nakon današnjeg velikog dogovora o slanju dokumenta u sjedište NATO-a pod nazivom “Program reformi BiH” nije davao izjave za medije, već je požurio na dogovoreni susret sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U međuvremenu stigla je Dodikova izjava o današnjem dogovoru i dokumentu u vezi kojeg je postignut kompromis.

Otvoreno se u tom dokumentu kaže da je taj dokument set reformi i da one nepreudiciraju članstvo, i svaku vrstu i kretanje prema članstvu u NATO potrebna je nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti. Ja razumijem ove iz SDS-a i PDP-a, mislim da bi trebalo malo da prestanu da se ljute, vidim da su bjesni. Razumijem i to zato što su oni dugo sjedili neopravdano na mjestima u organima vlasti BiH i ovim se ruši privilegija i pokušaji da se uradi mnogo štošta što nije u skladu sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske”, istakao je Milorad Dodik.

Na sastanku u glavnom gradu Srbije Vučić je Dodiku čestitao na postignutom kompromisnom rješenju sa partnerima u BiH.

“Čestitam predsjedniku Dodiku na kompromisu koji je postigao s partnerima u BiH. Odličan sastanak u Beogradu”, objavio je Vučić na instagram profilu.

Nakon što je u javnosti objavljena informacija da su Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik postigli kompromis o imenovanju Tegeltije, ali uz slanje dokumenta u NATO, krenule su brojne reakcije.

Opozicione stranke iz RS-a osudile su lidera SNSD-a za izdaju naroda i kršenje vojne neutralnosti jer smatraju da Program reformi BiH predstavlja novi korak na putu za članstvo u NATO savezu, dok Bh. blok od aktera sastanka traži detaljnije objašnjenje.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset